Odabir boje za zidove

Would You like to help Sijalica survive? You can donate here.


U potrazi za savršenom nijansom |

Najčešći uradi sam projekt u koji se upuštamo je bez konkurencije bojanje. Ne pretežak zadatak kojeg možemo dovoljno dobro napraviti i bez profesionalne pomoći. Uz to je i najlakša promjena, ujedno i najmanje skupa. Ne zaboravite odraditi i sve pripreme (punjenje pukotina, čišćenje, brušenje) da ne bi relativno lagan zadatak sami sebi zakomplicirali. Međutim pretpostavit ćemo da ste vješte ruke kad se radi o bojanju, a malo pobliže ćemo o izboru boja i dojmu istih.
Mnogi će se složiti kad kažemo da je izbor boje za zidove nerijetko teži nego samo bojanje. Toliko mogućnosti postoji da će Vam dok ne izaberete pravi ton trebati strpljenja.

Ono što će Vam pomoći je koordiniranje boje zidova s bojama ostalog sadržaja sobe. Dakle provjerite slaže li se odabrana boja s bojom tepiha i namještaja. Planirate li birati boju direktno na licu mjesta obavezno u kupovinu nosite i uzorke koje imate u sobi koju dekorirate.
Boja će Vam se činiti drugačijom u trgovini nego kod kuće. Sami znate kako dojam boje ovisi o svjetlosti pa je najbolje da uzorke boja proučite kod kuće. Bez obzira što ćete sami obaviti sav posao uvijek možete dobiti savjet stručnjaka. Potraga za savršenom bojom počinje obično odabirom između toplih i hladnih boja. Ovisno o ugođaju kojeg želite postići izabrat ćete između grupe crvena, narančasta, roza i grupe plava, zelena, ljubičasta.

Odlučite li se za bijelu, zapamtite da bijelo ne znači uvijek bijelo, iako sa tom “bojom” nikada nećete pogriješiti. Savršena bijela je pravi izazov, ali možda se odlučite za neke slične nijanse – bež, “prljavo” bijelu ili bijelu koja lagano vuče na rozu ili žutu. Strop neka bude svjetliji od zidova, pa ga obojite par nijansa svjetlijom bojom od ostatka ili jednostavno višak boje pomiješajte s bijelom u odnosu 75% : 25%. Tako ćete dobiti utisak veličine prostora.
Da li smo spomenuli biljne ekološke boje kao obavezne?

Ukoliko vam treba još saveta o bojenju zidova, ili biste želeli da kupite boje, učinite to u prodavnici Kruna boje, Karađorđeva 49, Beograd, Tel: +381 11 32 86 668

odabir-boje-za-zidove-13

odabir-boje-za-zidove-1

odabir-boje-za-zidove-2

odabir-boje-za-zidove-3

odabir-boje-za-zidove-7

odabir-boje-za-zidove-8

odabir-boje-za-zidove-6

odabir-boje-za-zidove-9

odabir-boje-za-zidove-10

odabir-boje-za-zidove-11

odabir-boje-za-zidove-12